"Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu" gostovanje izložbe u Lošinjskom muzeju

Plakat -A3-page -001 (1) (1)

Izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu koja predstavlja jednu od najvećih zbirki rimskih medicinskih i farmaceutskih instrumenata u Europi gostuje u Lošinjskom muzeju.

Tema izložbe priča je o liječenju i pristupima liječenju u antičkom (grčkom i rimskom) svijetu. Kako je bolest dio ljudskog života, od najranijeg se vremena mogu pratiti pokušaji da je se objasni i da joj se odupre. Izložba prikazuje slijed razvoja ideja o zdravlju i liječenju u antici te multidisciplinarnim pristupom na zanimljiv i interaktivan način približava svijet antičke medicine.

Kako je Lošinj protekle godine proslavio 130 godina turizma, čiji je dio i lječilišni turizam gostujuća izložba o liječenju nastavak je proslave ove velike obljetnice.  U stalnom postavu Lošinjskog muzeja možete razgledati i ljekarnički namještaj te opremu vezanu uz prvu ljekarnu na otoku, osnovanu 1897. godine, nakon proglašenja Velog i Malog Lošinja zimskim klimatskim lječilištima i oporavilištima, kao „nadvojvodsku dvorsku ljekarnu“ (erzherzogliche Hofapotheke).

Posjetite izložbu Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju do 15. rujna 2018. godine.

Muzejska ordinacija otvorena je od utorka do nedjelje od 10 do 13 te od 19 do 22 sata.

Upis na listu čekanja nije potreban…

Gostovanje izložbe je realizirano je uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH te uz suradnju s  Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkog holdinga – podružnice Gradske ljekarne Zagreb i Zrinjevac, firmi Marija d.o.o., Suban i Sito-mas.

Anamneza u Malom Lošinju - galerija fotografija

Naziv izložbe: Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu

Organizator: Arheološki muzej u Zagrebu i Lošinjski muzej
Mjesto održavanja: Lošinjski muzej - Galerija Fritzi
Vrijeme trajanja: 15.6.2018. – 15.09.2018.
Autori izložbe: Slađana Latinović, Sunčica Nagradić Habus, Danijel Lončar
Suradnici: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Zavod za anatomiju „Drago Perović“, Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac i Gradska ljekarna Zagreb, Zlatko Odrčić i Jasmina Kosanović, firme Suban, Sito Mas i Marija d.o.o
Autori postava: Slađana Latinović, Sunčica Nagradić Habus i Zrinka Ettinger Starčić
Tehnička realizacija postava: Robert Vazdar i Ivan Troha (AMZ)
Opseg: 201 arheološki izložak, medicinski modeli i preparati, farmaceutski materijal, 7 vitrina, 30 postera, edukativni postamenti, svjetlosna instalacija, ljekarnički stol, stol za operacije, ljekarnički vrt
Grafičko oblikovanje kataloga, postera  i deplijana: Roberta Bratović i Maja Kolar (Oaza)
Web: www.amz.hr, www.muzej.losinj.hr
Vrsta: arheološka, tematska, povremena izložba, pokretna
Korisnici: sve kategorije posjetitelja
Gostovanje izložbe je realizirano je uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH.

__________