Ljetni kamp - Arts&Crafts u Arheološkom

Plakat Ljetni Kamp AMZ 2019 Web 

U Arheološkom muzeju u Zagrebu tijekom ljetnih praznika
samo za djecu i mlade pripremili smo
Ljetni kamp – Arts&Crafts u Arheološkom

Termini:

1. - 5. 7. 2019. (9 - 16 sati)
29. 7. - 2. 8. 2019. (9 - 16 sati)
26. - 30. 8. 2019. (9 - 16 sati)

Ljetni kamp – Arts&Crafts u Arheološkom namijenjen je djeci od 9 godina na više.

Tijekom kampa djeca i mladi upoznat će se s raznovrsnim materijalima, kako su se oni iskorištavali u prošlosti, zatim kada umjetnički predmet ili rukotvorina postaje arheološki artefakt, te na koji način nastaju različite rukotvorine. Polaznici kampa imaju priliku postati umjetnici stvarajući svoja maštovita djela koja će biti predstavljena zadnji dan kampa na “Arts&Crafts” izložbi. 

Kamp se odvija pod stručnim vodstvom umjetnice i akademske kiparice Ane Horvat Mrazek.

Broj sudionika je ograničen, a svoje sudjelovanje možete najaviti na mail: zbabic@amz.hr

Najave za I. termin kampa zaprimamo do 14. 6. 2019.
Najave za II. termin kampa zaprimamo do 15. 7. 2019.
Najave za III. termin kampa zaprimamo do 12. 8. 2019.

Cijena sudjelovanja za cjelotjedni boravak na kampu iznosi 800,00 kn.
Cijena za članove Kluba prijatelja AMZ-a, s aktivnim članskim paketom Mladi arheolog, iznosi 600,00 kuna.

Cijena uključuje: 

  • topli obrok, dvije voćne užine i napitci svaki dan
  • svi materijali
  • fotografije na CD-u
  • troje stručnih djelatnika

Zbog ograničenog broja mogućih polaznika ljetnog kampa primamo prijave na mail zbabic@amz.hr i uplate avansa u iznosu od 200,00 kuna. Više informacija u prijavnici.

Prijavnica za Ljetni kamp na poveznici: Prijavnica

Prijavnicu je moguće popuniti na računalu prije printanja.

Požurite se prijaviti, broj sudionika je ograničen!

 

Program ljetnog kampa "Arts&Crafts u Arheološkom"

1. dan – Arts&Crafts u Muzeju

U Arheološkom muzeju u Zagrebu čuvaju se mnoge umjetničke rukotvorine. Danas ih sve zovemo artefaktima, no i to su predmeti koji su nastajali maštovitošću i spretnošću ljudskih ruku.  Može li predmet koji danas izradimo postati artefakt? Do koje granice nas mogu voditi raznovrsne ideje i naša mašta? Koje sve umjetničke radove mogu stvoriti naše ruke?

2. dan - Keramičar

Keramika, grnčarija, lončarstvo - o čemu su tu radi? Na koji način su se  izrađivale keramički predmeti u prošlosti i čemu su sve služili? Kako se danas mogu izraditi raznovrsni predmeti u ovoj tehnici? Ovo je dan kada ćemo svi zajedno dobro zaprljati svoje prste i upotrijebiti svu svoju maštu u stvaranju svojeg keramičkog predmeta.

3. dan - Odvajam i recikliram

Uz sve vremenske uvjete koje imamo u današnje doba, postali smo svi svjesni koliko moramo čuvati našu planetu. Jedan od odličnih načina jest i recikliranje raznovrsnog materijala. Na koje sve načine možemo upotrijebiti materijale, koje bi inače bacili? Kako smeće može postati naša umjetnička rukotvorina ili neki novi predmet kojeg možemo i dalje koristiti?

4. dan - Tkalac

Još od vremena mlađeg kamenog doba imamo dokaze o postojanju tkalačkog stana, načinu tkanja platna od ovčje vune i šivanja odjeće. Kroz povijest tehnika izrade odjeće svakako je unaprijeđena te možemo pratiti raznovrsne modne trendove. Stvorimo svoj vlastiti modni trend.

5. dan - Vidi!

Kroz ljetni kamp nastale su mnoge umjetničke rukotvorine, Arts&Crafts svih polaznika. Ovo je dan kada će polaznici kampa postati muzealci, naučiti kako se postavlja izložba te za svoje drage ljude izložiti sva Arts&Crafts djela.

Vremenik

Trajanje: 5 dana u tjednu, 9:00 - 16:00 sati, maksimalan broj sudionika: 15

Okvirni dnevni program:

9:00 okupljnje

9:15 šetnja kroz muzej, pronalaženje i prepoznavanje materijala koji će biti tema dana

9:45 priprema radnih materijala

10:00 radionica 1 na dnevnu temu

11:00 užina 

11:15 nastavak radionice 1

12:30 ručak

13:00 radionica 2 na dnevnu temu

14:45 užina

15:00 tematska igraonica

Ljetni kamp Arts&Crafts u Arheološkom odvija se pod stručnim vodstvom umjetnice Ane Horvat Mrazek. Rođena 9. lipnja 1989. godine u Zagrebu, Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2008. na odsjeku za kiparski dizajn. 2015. godine stječe titulu magistra konzervacije i restauracije umjetnina, a 2017. godine titulu magistra kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2004. godine sudjelovala je na preko 20 samostalnih i skupnih izložba u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjeluje na kiparskoj koloniji u Posedarju kao autor IX. postaje križnog puta koji je postavljen iznad grada. 2016. godine sudjeluje na projektu Urbani vrtovi. Autorica je murala u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu. Ana Horvat Mrazek vodila je ljetni kamp „Srednjovjekovni zanati“ u 2018. godini koji je polučio veliki interes i bio izvrsno prihvaćen.