Arheološki muzej u Zagrebu partner na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi“ Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu zajedno s Institutom za antropologiju i Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu ostvario je znanstveno-nastavnu suradnju na programu poslijediplomskog specijalističkog studija „Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi“ čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Preuzmite brošuru studija

Arheološki muzej u Zagrebu kao partnerska institucija doprinosi ovom studijskom programu koji ima za ciljeve omogućiti vodstvu organizacija u kulturi da primjenom ekonomskih i specifičnih stručnih znanja kreiraju moderne sustave koji će zadovoljiti potrebe svih dionika te omogućiti stjecanje znanja za razvoj poduzetništva utemeljenog na gospodarskom korištenju kulturne baštine.

Studijski program Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi nastoji odgovoriti na i zazove koje pred organizacije i institucije u kulturi donose suvremeni uvjeti poslovanja. Sinergija ekonomskih ekspertiza i ekspertiza u području kulturne baštine, koja je osigurana povezivanjem nastavnika i znanstvenika s partnerskih institucija na studijskom programu, omogućuje stjecanje znanja i vještina za upravljanje i vođenje organizacija u kulturi i kulturnom turizmu.

Studij je namijenjen osobama koje obnašaju ili žele obnašati rukovoditeljske dužnosti u organizacijama koje se bave kulturom (npr. voditelji javnih službi zaduženih za kulturu i baštinu, rukovoditelj i u organizacijama čija je djelatnost priprema i održavanje kulturnih manifestacija i događanja), kulturnim turizmom, kao i svima koji su zainteresirani za pokretanje.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis na poslijediplomske specijalističke studije koji je otvoren do 15. studenoga 2022. godine. Više informacija o studijskim programu i kontakti dostupni su u brošuri.

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje