Najprodavanije publikacije na 44. međunarodnom sajmu knjige Interliber 2022

Najprodavanija publikacija Arheološkog muzeja u Zagrebu na 44. međunarodnom sajmu knjige Interliber 2022 bila je Numizmatički priručnik i rječnik. Ovaj informativni i sveobuhvatni numizmatički pregled sistematiziran je kroz poglavlja: Uvodna riječ, Muzeološki postav numizmatike, Grčki novac, Novci stare Makedonije, Barbari, Razvoj kovanja novca u srednjem i novom vijeku, Kovanje novca u južnoslavenskim zemljama i u Turskoj, Numizmatički rječnik, Prilog numizmatičkoj terminologiji hrvatskoj i popis literature. Urednik priručnika i rječnika dr. sc. Ivan Mirnik umirovljeni je muzejski savjetnik i voditelj Numizmatičkog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu.
Druga najprodavanija publikacija bila je dvojezičan katalog, na hrvatskom i engleskom jeziku, istoimene izložbe održane 2017. godine u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Japodi – zaboravljeni gorštaci. Urednica kataloga Lidija Bakarić umirovljena je muzejska savjetnica Arheološkog muzeja u Zagrebu i voditeljica Japodske zbirke.
Najprodavanija knjiga za djecu bila je Avari i Slaveni za mlade autorice Zorice Babić, muzejska savjetnice pedagoginje AMZ-a i ilustratorice Ane Mrazek Lugarov. Ova edukativno – interaktivna ilustrirana publikacija istovremeno je i pedagoški vodič nastao uz izložbu “Avari i Slaveni” i didaktičko pomagalo u nastavi povijesti, s naglaskom na nastavu za šeste razrede osnovne škole.

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje