Nakon potresa u ožujku 2020. godine održano prvo događanje u Arheološkom muzeju u Zagrebu


U utorak 29. studenoga 2022. održano je prvo događanje u Arheološkom muzeju u Zagrebu, centralnoj zgradi muzeja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 19, nakon zatvaranja svih muzeja u Hrvatskoj 19. ožujka 2020. godine, a prema Odluci Stožera civilne zaštite RH s ciljem provođenja mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine.

Na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu održan je u utorak, 29. studenoga, koncert ansambla Stockholms Saxofonkvartett. Publika AMZ Glazbenog salona imala je priliku uživati u potpuno obnovljenom prostoru u nastupu jednog od vodećih svjetskih saksofon ansambala koji predstavljaju švedsku glazbu u inozemstvu.

Obnova Arheološkog muzeja u Zagrebu provodi se parcijalno. Na obnovljenom prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu u prosincu ove godine u planu je otvaranje izložbi Lobor - ranosrednjovjekovno središte moći: 20 godina arheoloških istraživanja i Semper fidelis – kućni ljubimci u antici. U 2023. godini u planu je završetak radova na obnovi drugog kata gdje će svoja vrata publici otvoriti već dobro poznata Antička i Srednjovjekovna zbirka.

Foto:
S. Mihelic, H. Ivezić/AMZ

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje