PREDAVANJE I DEGUSTACIJA

Predavanje i degustacija
Kuhanje piva kroz povijest

24. listopada 2019. u 19 sati
Arheološki muzej u Zagrebu
ulaz besplatan

Predavači:

Davor Simičić i Matija Mrazek iz Varionica Craft Brewery 

Varionica je craft pivovara čiji su idejni začetnici i pokretači Matija Mrazek i Davor Simičić. Nakon višegodišnje proizvodnje u vlastitom podrumu odvažili su se na sljedeći korak i otvaranjem Varionice 2014. godine pridružili su se Craft beer revoluciji u Hrvatskoj.

Želja im je bila proizvoditi više različitih stilova piva vrhunske kvalitete u manjim šaržama kako bi zajedno mogli uživati u svježim i raznovrsnim okusima koje ovakav tip proizvodnje pruža.

Craft pokret koncentrira se oko malih proizvođača piva kojima je dosta industrijskog sivila koje je zavladalo u svijetu piva. Strast za novim okusima i zanimljivim kombinacijama vraća pivo na gastronomsku kartu Hrvatske.

Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele su voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti 10 minuta užitka i sreće u čaši.

Njihova misija je upoznati publiku s novim sortama hmelja, različitim sladovima, novim kvascima i ponekim tajnim začinom kako bi probudili znatiželju za još dublje istraživanje piva.

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje