KONCERT

Koncert
Salon češke glazbe  Jesen

15. studenoga 2019. u 20 sati
Arheološki muzej u Zagrebu

Ulaznice: 30,00 kn
Đaci, studenti i umirovljenici: 15,00 kn

Program

Solisti glazbene škole Franje Lučića

Antonín Dvořák : Biblické písně, op. 99
Antonín Dvořák : Večerní písňe, op. 31
Antonín Dvořák : Ave Maria, op. 19b
Antonín Dvořák : Cigánské melodie, op. 55
Antonín Dvořák : Moravské dvojzpěvy, op. 29
Zdeněk Petr : Píseň pro Kristýnku
Ivan Mládek : Jožin z Bažin

Kvartet flauta MONOCHROMIA

Fran Lhotka : Mala suita za četiri flaute

Anđelko Krpan - violina

Miroslav Šlik : Improvizacija i fughetta za violinu solo
Alfi Kabiljo : Guslač na ulici - suita za violinu solo
Andante - Andante quasi recitativo - Allegro

O izvođačima

Solisti Glazbene škole Franje Lučića: Mihovil Bušić, pjevanje, Amalija Čehulić, pjevanje, Marija Vujević, pjevanje, Sabina Špoljar, pjevanje, Marijan Tomić, pjevanje, Marija Magdalena Sever, pjevanje, Karla Tomičak, pjevanje, Anita Martinović, pjevanje, Magdalena Kovač, pjevanje, Josephina Ida Zec, pjevanje, Nika Kozina, violina, Antonela Vlašić, violina, Josip Veselić, viola, Adriana Peher, violončelo.

Kvartet flauta MONOCHROMIA komorni je sastav osnovan 2017. godine pod vodstvom Karoline Šantl-Zupan, red.prof.art. Čine ga studentice Muzičke akademije u Zagrebu: Dunja Đurđević, Barbara Kšenek, Lucija Družinec i Barbara Tomić. Kvartet je uz mnogobrojne interne nastupe održao i samostalne recitale u Glazbenoj školi u Požegi, Pakracu, Novoj Gradiški i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sa djelima stranih i domaćih autora. Redovito sudjeluje u ciklusu Virtuoso studenata Muzičke akademije te su česti gosti na različitim kulturnim manifestacijama u gradu Zagrebu. Kvartet je osvojio 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, 2018. godine, kao i 1. nagradu na istom natjecanju 2019. godine te 1. mjesto na državnom natjecanju HDGPP 2018. godine. Također su dobitnice Oscara znanja kojeg dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje za akademsku godinu 2018./2019.

Anđelko Krpan (Zagreb, 1967.) diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu Kristijana Petrovića 1989., te magistrirao na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u razredu Dore Schwarzberg 1995. godine. Bio je član Bečke komorne filharmonije (1993.-97.),  član Zagrebačkih solista (1993.-97.), koncertni majstor Zagrebačkih solista (1997.-2002.), koncertni majstor Orkestra HNK iz Zagreba (2002.-2006.), a od 1995. do danas predaje violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedan je od utemeljitelja i prvi violinist Gudačkoga kvarteta Sebastian. Redovito svira i snima solistički i u različitim komornim sastavima. Do sada je snimio 15 CD-a za izdavačku kuću Croatia Records.

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje