KONCERT

Koncert
Trio Evocación
Lovro Peretić, Ivan Šimatović & Luka Lovreković, gitare

14. ožujka 2020. u 20 sati
Arheološki muzej u Zagrebu

Cijene ulaznica:
30 kn odrasli
15 kn učenici, studenti i umirovljenici

Program

Johann Sebastian Bach (1685. - 1750.)
Toccata, adagio i fuga u C duru BWV 564 (obr. Darko Petrinjak)

Marco Aurelio Zani de Ferranti (1801. - 1878.)
Polonaise Concertante op. 27

Manuel de Falla (1876. - 1946.)
El sombrero de tres picos (obr. Darko Petrinjak)
Danza de los Vecinos i Danza del Molinero

Maurice Ravel (1875. - 1937.)
Pavane pour une infante défunte (obr. Darko Petrinjak)

Astor Piazzolla (1921. - 1992.)
Fuga y misterio i Revirado (obr. Sergio Assad)

Maurice Ravel (1875. - 1937.)
Miroirs (obr. Luka Lovreković)
Alborada del gracioso

Isaac Albéniz (1860. - 1909.)
Iberia suite book 1 (obr. Darko Petrinjak)
Evocación

Antonín Dvořák (1841. - 1904.)
Slavenski plesovi op. 46 (obr. Darko Petrinjak)
Furiant. Presto

Trio Evocación započeo je suradnju 2016. godine u Zagrebu, a čine ga nagrađivani mladi hrvatski gitaristi Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković. Trio redovito održava koncerte i nastupa u raznim ciklusima koncerata diljem Hrvatske te u inozemstvu. Posebno se ističe suradnja sa veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Zagrebu, u kojoj trio promovira španjolski gitarski repertoar. Surađuju sa sopranisticom Lanom Maletić s kojom su osvojili 2. nagradu na međunarodnom gitarskom natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji (Italija) 2017. godine. Na istom natjecanju trio 2018. godine osvaja 1. nagradu. U veljači 2018. na natjecanju za komorne sastave na Poreč festu osvajaju 1. nagradu, kao i posebnu nagradu te u lipnju na Peja guitar festivalu (Kosovo) također 1. nagradu. Najveći uspjeh do sada je prva nagrada na natjecanju za komorne sastave Paola Ruminelli u Domodossoli (Italija), održanog u sklopu Ossola guitar festivala te prva nagrada na Natjecanju mladih glazbenika Boris Papandopulo. Trio je snimio svoj prvi album za izdavačku kuću dotGuitar koji će biti objavljen u 2020. godini.

Ivan Šimatović rođen je 23. 7. 1995. u Zagrebu. Odličan je student 5. godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Bedeka. S odličnim uspjehom završio je II. gimnaziju te s istim uspjehom paralelno i Glazbenu školu Pavla Markovca u klasi profesora Branka Pralice. U dosadašnjem obrazovanju postigao je brojne uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Sudjelovao je na majstorskim radionicama Zorana Dukića i Dejana Ivanovića te na stručnom usavršavanju Hrvatske udruge gitarističkih pedagoga. Pohađao je majstorske radionice u klasi profesora Xhevdeta Sahatxhije. Održao je nekoliko solističkih koncerata te redovito nastupa na koncertima Akademije, humanitarnim koncertima i  promocijama. Stipendist je grada Zagreba od 2011. godine.

Lovro Peretić (Zagreb, 1995) završio je Glazbenu školu Pavla Markovca u klasi profesora Xhevdeta Sahatxhije, XV. gimnaziju u Zagrebu te diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka. Godinu dana studirao je u Francuskoj na L’École Supérieure Musique et Danse Hauts-de-France - Lille u klasi profesora Judicaëla Perroya. Jedan je od vrsnih gitarista mlađe generacije što potvrđuju i rezultati s domaćih i međunarodnih natjecanja. Osvojio je nagrade na brojnim natjecanjima. Predstavljao je Hrvatsku na značajnim festivalima i koncertima kao što su Vladimir Spivakov u Moskvi (Rusija) i Young hearts for music (Austrija i Njemačka). Osim kao solist, aktivno djeluje i u raznim komornim sastavima od kojih su najznačajniji duo s violinisticom Katarinom Kutnar i gitarski trio Evocación. Kao solist surađivao je sa Zagrebačkim solistima, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i dr.

Luka Lovreković (1995) rođen je u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s osam godina u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima gdje i maturira 2014. godine u klasi prof. Tamare Perc. Sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima kao solist i član mnogobrojnih komornih sastava. Osvojio je brojne prve nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Pobjednik je natjecanja u organizaciji Muzičke akademije u Zagrebu i Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj u kojem ostvaruje suradnju s Conservatorio Superior de Música de Aragón u Zaragozi u Španjolskoj 2016. godine. Polazio je majstorske tečajeve renomiranih gitarista poput Xhevdeta Sahatxhije, Carla Marchionea, Istvána Römera, Petrita Çekua, Gorana Krivokapića, Paola Pegorara, Zorana Dukića, Judicaëla Perroya, Marca Socíasa, Alexa Garrobéa, Pedra Matea, Lorenza Michelija, Lukasza Kuropaczewskog i drugih. Trenutno je student 5. godine gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Krešimira Bedeka. Član je gitarskog tria Evocación zajedno s Lovrom Peretićem i Ivanom Šimatovićem s kojima aktivno nastupa diljem Hrvatske i inozemstva.

Foto:
Trio Evocación

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje