Na radionici Hackathona u sklopu MUSEAR projekta prvo mjesto osvojio je tim Arheološkog muzeja iz Zagreba zajedno s kolegama iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

U sklopu MUSEAR projekta u prosincu 2022. godine održan je Hackathon u kojem je tim Arheološkog muzeja u Zagrebu zajedno s kolegama iz Hrvatskog prirodnoslovnog muzeja osvojio prvo mjesto.

Na radionici koja se održala u Tehničkom muzeju Nikola Tesla sudjelovali su muzejski stručnjaci iz cijele Hrvatske s ciljem kreiranja digitalne prezentacije kojom se reinterpretira tehnička kulturna baština iz Tehničkog muzeja Nikole Tesle u Zagrebu.

Hackathon je trajao dva dana po određenom rasporedu predavanja i grupnog rada gdje su se s mentorima obrađivale teme kao što su razvoj scenarija, snimanje i priprema digitalnih materijala, te korištenje MUSEAR platforme. Nakon predavanja grupe sudionika su trebale osmisliti i stvoriti svoje digitalne narative na temelju izložaka iz samog postava muzeja.

Pri završetku grupno su se demonstrirale prezentacije, potom su se sve evaluirale kroz više kriterija, te je na kraju drugog dana bilo proglašenje pobjedničkog tima uz dodjelu glavne nagrade (potpora za finalizaciju izrađene digitalne prezentacije).

Iako su sve prezentacije bile iznimno zanimljive pobjedu je odnio tim muzejskih djelatnika Hrvatskog prirodoslovnog muzeja (Petra Šparica, Branimir Ivić i Martin Glavinić) i Arheološkog muzeja u Zagrebu ( Zorica Babić, Porin Šćukanec Rezniček i Maja Šesnić).

Foto:
Novena d.o.o.

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje