Razgovor s olimpijcima u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Razgovor s olimpijcima
Jura Ozmec i poznati hrvatski olimpijci Snježana Pejčić,
Igor Boraska i Gordan Kožulj

 

utorak, 9. srpnja 2024. u19 sati
Arheološki muzej u Zagrebu

ulaz besplatan
19 sati

 

Sudjelovanje na olimpijskim igrama za sportaše predstavlja vrhunac sportske karijere, ostvarenje sna i iskustvo koje se pamti cijeli život. U sklopu izložbe Citius, Altius, Fortius - Communiter Antičke i moderne Olimpijske igre, istaknuti sportski novinar i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, Jura Ozmec, razgovarati će s poznatim hrvatskim olimpijcima Igorom Boraskom, Snježanom Pejčić i Gordanom Kožuljem o tome što su olimpijske igre danas i što sve za sportaša predstavlja nastup na olimpijskim igrama.

Snjažana Pejčić hrvatska je streljašica, svjetska rekorderka i osvajačica brončane medalje na OI u Pekingu 2008. Zanimljivo je da je Snježana Pejčić prvi sportaš uopće kojem je na Olimpijskim igrama u Pekingu dodijeljena medalja.

Igor Boraska hrvatski je veslač, osvajač brončane medalje u "kraljevskoj" disciplini osmerac na OI u Sydneyu 2000. godine. Boraska je i prvi hrvatski sportaš koji je nastupio i na zimskim i na ljetnim igrama jer je u Torinu 2006. nastupio kao bobist.

Gordan Kožulj hrvatski je plivač, američki, europski i svjetski prvak. Oborio je europski (100m leđno) i svjetski rekord (200m leđno u malom bazenu). Godine 1999. proglašen je najboljim hrvatskim sportašem te je prvi hrvatski plivač koji je uspio izboriti polufinale na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Razgovor s olimpijcima organiziran je uz izložbu CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – COMMUNITER. ANTIČKE I MODERNE OLIMPIJSKE IGRE koju su organizirali Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatski športski muzej, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija.

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje