Izložba fotografija Žene u Iberoamerici - Fotografski pogledi za novo stoljeće

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Žene u Iberoamerici

Fotografski pogledi za novo stoljeće

-

Las mujeres en Iberoamérica

Miradas fotográficas para un nuevo siglo

-

As mulheres na Ibero América

Olhares fotográficos para um novo século

18. - 28. 4. 2023.
Galerija AMZ
Pavla Hatza 6

Radno vrijeme
utorak - petak 12 - 18 sati
subota            10 - 13 sati
ulaz besplatan

Drugu godinu za redom Veleposlanstva Španjolske, Brazila, Čilea i Portugala, u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu, udružila su svoje snage kako bi hrvatskoj publici predstavila izložbu fotografija naziva “Žene u Iberoamerici. Fotografski pogledi za novo stoljeće”, koja će biti postavljena od 18. do 28. travnja u Galeriji AMZ (ul. Pavla Hatza 6, Zagreb).

Izložbu su pod vodstvom Instituta Cervantes u Beču osmislila Veleposlanstva i kulturni centri iberoameričkih zemalja u Beču, koja su udružena u Bečki Iberoamerički klub (CIAV), čiji je osnovni zadatak stvaranje veće vidljivosti Iberijske Amerike u cjelini, njezinih službenih jezika – španjolskog i portugalskog – te njezinih raznolikih kultura.

Izložbu “Žene u Iberoamerici. Fotografski pogledi za novo stoljeće”, sačinjavaju 35 fotografije 25 suvremenih umjetnika iz 16 zemalja, te ona predstavlja široki raspon umjetničkih perspektiva i senzibiliteta koje su uperile svoj objektiv u bogatu stvarnost golemog geografskog područja koje obuhvaća iberoamerička kultura, još uvijek nedovoljno poznatu u Hrvatskoj. Ti pogledi odišu vlastitom osobnošću, kreativnošću i inovativnošću, nakon što su definitivno raskinuli s eurocentričnim estetskim kanonima i dopustili da ih zavede bujnost njihove neposredne stvarnosti. Nakon Zagreba, izložba će publici biti predstavljena u Bratislavi (Slovačka).

Impresum:

Organizatori izložbe: Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj, Veleposlantvo Brazila u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Čilea u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Portugala u Hrvatskoj, Institut Cervantes u Beču, Institut Camões, Klub Iberoamerika Beč, Arheološki muzej u Zagrebu
Oblikovanje postava izložbe: Vedrana Misita Držanić, Hana Ivezić, Jana Kopáčková
Tehnička izvedba izložbe: Ivan Troha
Grafičko oblikovanje: Srećko Škrinjarić
Kustosice izložbe: Hana Ivezić, Jana Kopáčková
Marketing i PR: Davorka Maračić

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje