Izložba slika Nenada Voriha Living Colours u Galeriji AMZ

IZLOŽBA

Living Colours - Nenad Vorih

26. 5. - 12. 6. 2023.
Galerija AMZ
Pavla Hatza 6

Radno vrijeme
utorak - petak 12 - 18 sati
subota            10 - 13 sati
ulaz besplatan

Nenad Vorih inspiraciju za svoju umjetnost, pronalazi u medijima odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom, te utjecajem istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavio je publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti. Transcendentalni doživljaji boja, zvukova, prostora i vremena sjedinjuju se u slojevitim predodžbama koje ove slike pružaju oku promatrača iz vrtoglave perspektive ovog posebnog umjetnika.

Nenad Vorih je rođen 1. 8. 1963. godine u Zagrebu. Strast prema slikarstvu otkriva sa trinaest godina i od tada razvija svoj talent. Nakon uspješno završene srednje škole, 1983. godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski smjer. 1987. godine završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera.

1988. godine primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika te iste godine ostvaruje status Samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. 1993. godine uvršten je u Enciklopediju likovnih umjetnosti. Od svoje prve samostalne izložbe do danas, Vorih se kontinuirano bavi slikarstvom i aktivno sudjeluje na likovnoj sceni. Do sada je izlagao na više od osamdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.

Impresum:

Organizator: Arheološki muzej u Zagrebu
Autor izložbe: Nenad Vorih
Grafičko oblikovanje: Srećko Škrinjarić /AMZ
Koordinatorice izložbe: Hana Ivezić, Jana Kopačkova /AMZ
Tehnička realizacija izložbe: Ivan Troha /AMZ
Marketing i odnosi s javnošću: Davorka Maračić /AMZ

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje