Otvorena izložba Hrvatska arheološka baština u Finskoj

Izložba plakata
Hrvatska arheološka baština / Croatian Archaeological Heritage
gostuje u Finskoj
EUROOPPASALI
Malminkatu 16, Helsinki
24. svibnja - 10. lipnja 2022.

U utorak, 24. svibnja 2022. godine u Helsinkiju otvorena je izložba Hrvatska arheološka baština / Croatian Archaeological Heritage Arheološkog muzeja u Zagrebu. Izložbu publika može razgledati do 10. lipnja u Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki.

Izložba plakata Hrvatska arheološka baština postavljena je u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, EKSO - Euroopan Kulttuuriyhdistys ry /Europske kulturna zaklade i Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Na otvorenju izložbe nazočne su pozdravili veleposlanih Republike Hrvatske u Finskoj, njegova ekselencija gospodin Josip Buljević i Johanna Lindstedt, dopredsjednica EKSO – Europske kulturne zaklade. U sklopu otvorenja Sanjim Mihelić, ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu i autor izložbe održao je predavanje o hrvatskoj arheološkoj baštini koje je pobudilo velik interes prisutnih.

Na izložbi Hrvatska arheološka baština povijesni spomenici i arheološki lokaliteti Hrvatske predstavljeni su na plakatima velikih dimenzija te tako posjetiteljima sugeriraju šetnju kroz hrvatsku arheološku baštinu. Izložba tematizira očuvanje nacionalne arheološke baštine, njezin značaj i ulogu u turizmu, ali i poveznicu sa zajedničkom europskom kulturnom baštinom.

Organizatori: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, EKSO - Euroopan Kulttuuriyhdistys ry /Europska kulturna zaklada i Arheološki muzej u Zagrebu

Autor: Sanjin Mihelić, Arheološki muzej u Zagrebu

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje