RADIONICE ZA DJECU: Neandertalac na jedan dan

Djeca sudjeluju na radionici Neandertalac na jedan danU sklopu projekta Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu osmišljena je edukativna radionica za djecu Neandertalac na jedan dan.

Na ovoj radionici, namijenjenoj djeci osnovnoškolskog uzrasta, prenosimo znanje o neandertalcima i životu u srednjem paleolitiku, kao i o arheološkim najznačajnijim nalazištima neandertalaca u Hrvatskoj, posebice špilje Vindije.

Djeca uče o neandertalcimaRadionica započinje kratkim razgovorom i prezentacijom o neandertalcima, nakon čega učenici svoje znanje provjeravaju i dodatno proširuju sastavljajući Pojmovnik o neandertalcima - zabavnu i edukativnu križaljku spajanja pojmova, fotografija i objašnjenja. Sudionici radionice podijeljeni su u timove od četiri ili pet članova. Na raspolaganju imaju 15 minuta, a pri rješavanju im pomažu voditelji radionica.

Djeca sastavljaju Pojmovnik o neandertzalcima podjeljena u grupe

Uz radionicu o neandertalcima učenike se upoznaje s arheologijom, arheološkim nalazištima, arheološkim iskopavanjima, arheološkom kulturnom baštinom kojom su okruženi te posebice važnošću njezina čuvanja kroz program Arheološkog muzeja u Zagrebu Arheološki susreti.

Radionice su održane u Muzeju Turopolja u Velikoj Gorici, osnovnim školama u Gornjoj i Donjoj Voći, Novom Čiču te Zagrebu.

 

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje