Poziv na sudjelovanje u programu Mobility Action EU projekta Danube's Archaeological eLandscapes

Poziv na sudjelovanje u programu Mobility Action EU projekta Danube's Archaeological eLandscapes

Od srpnja 2020. godine projektno partnerstvo satkano od 21 partnera iz 9 zemalja u sklopu projekta „Virtualni arheološki krajolici Podunavlja“, sufinanciranog iz Interreg programa transnacionalne suradnje Dunav, intenzivno se bavi novim načinima promocije i prezentacije dragocjene arheološke baštine, a posebnim naglaskom na arheološke krajolike. Jedan od glavnih ciljeva projekta je da arheološki krajolici podunavske regije, postanu vidljiviji na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a time i atraktivniji za njihovu integraciju u održivi kulturni turizam.  

Bavite se kulturnim rutama? Ne znate kako povećati vidljivost vaše rute? Otkrijte nove načine prezentacije krajolika i baštine!

Upravo će se prezentacija, promocija te održivo upravljanje arheološkim krajolicima i baštinom naći u fokusu projektnog programa Mobility Action u sklopu kojih će se raspravljati o problematici kulturnih ruta.

Domaći i međunarodni stručnjaci dati će odgovore na pitanja

  • Što je kulturna ruta?
  • Kako odabrati temu kulturne rute?
  • Kako razviti i upravljati kulturnom rutom ?
  • Kako povećati vidljivost i prepoznatljivost kulturne rute?

Stručni dio programa Mobility Action održat će se u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, Pavla Hatza 6, Zagreb od 20.- 24. 9.2021 godine od 12:00 – 16:00 h.

Dana 23.09. 2021. bit će organiziran posjet arheološkom nalazištu Kaptol te informativno poučnoj stazi „Putevima ratnika: željezno doba u Zlatnoj dolini“ koja je dio kulturne rute Vijeća Europe „Staza željeznog doba Podunavlja“ nakon kojeg će sudionici sudjelovati na radionici Halštatske kuhinje gdje će iskusiti autentične mirise i okuse željeznog doba.

Molimo sve zainteresirane da se do 15. 9. 2021. jave na e-mail jbalen@amz.hr. Broj sudionika je ograničen.

Detaljan program događanja bit će objavljen uskoro.

Više o projektu:

www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-s-archaeological-elandscapes

www.amz.hr/hr/projekti/virtualni-arheoloski-krajolici-podunavlja

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje