Proljetni kamp za djecu

Proljetni kamp za djecu
Moderne tehnologije i arheološka istraživanja
19. – 22. travnja 2022.
Galerija AMZ
za djecu u dobi od 9 i više godina
besplatno sudjelovanje uz obaveznu prijavu

Danas je tehnologija nešto bez čega doslovno ne možemo. Od naših svakodnevnih aktivnosti do različitih znanstvenih istraživanja, tehnologija je prisutna u barem nekom djeliću. Tako je isto rado korištena i u arheologiji, posebno u rekonstrukcijama, kako bi arheolozi još bolje mogli dočarati kako je tekao život u prošlosti.

Kako se radi 3D skeniranje i 3D printanje arheoloških predmeta? Kuda nas vodi virtualna stvarnost arheoloških krajolika?

Odgovore na ta i neka druga slična pitanja djeca će dobiti na Proljetnom kampu u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, na adresi Pavla Hatza 6.  Kamp će se održati od 19. do 22. travnja, svaki dan od 9 do 12 sati. Namijenjen je djeci od 9 godina na više.

Broj polaznika je ograničen.
Obavezna prijava uz ispunjenu prijavnicu na amz.edukacija@amz.hr
Poslana prijava nije i potvrda sudjelovanja.

PREUZMITE PRIJAVNICU

Proljetni kamp se odovija u sklopu izložbe Priče iz prošlosti - putovanje u izgubljene krajolike projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja (Virtual Archaeological Landscapes of the Danube Region“, akronim: Danube's archaeological eLandscapes, DTP: 3-641-2.2) koji se provodi u sklopu Interreg programa transnacionalne suradnje V-B Dunav 2014-2020 te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Sudjelovanje na proljetnom kampu, kao i sama organizacija, održat će se uz sve epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi.

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje